Originalitatea si valabilitatea produselor Colocosmetics.ro

Produsele comercializate pe site-ul www.colorcosmetics.ro sunt in perfecta concordanta cu normele si cerintele europene aplicabile la aceasta data inclusiv pe teritoriul Romaniei. 

Cel mai important: garantam in procent de 100% originalitatea produselor si provenienta acestora exclusiv pe cai legale. Pe site-ul www.colorcosmetics.ro nu se comercializeaza produse replica sau a caror provenienta nu este certa.

 

Produsele cosmetice provin de la producatorii al caror nume il reprezinta.

Toate produsele din outletul nostru:

1. Sunt in conformitate cu normele Europene.

2. Sunt noi, 100% originale

3. Nu sunt replici sau de provenienta incerta

 

 

Valabilitatea produselor colorcosmetics.ro

Multe persoane sunt interesate de calcularea termenului de valabilitate al produselor, mai ales din cauza faptului ca pe unele produse nu este precizat un interval de valabilitate al produsului.

Afisarea termenului de valabilitate este incadrat in reglementarile legii 178/2000 privind produsele cosmetice :

"Indicarea datei de minima durabilitate nu este obligatorie pentru produsele cosmetice cu o durabilitate mai mare de 30 de luni. Asemenea produse sunt insotite de indicarea duratei de utilizare dupa deschidere pentru care produsul este sigur si poate fi folosit fara a avea efecte nocive asupra consumatorului. Aceasta informatie se indica, cu exceptia cazului in care conceptul de durabilitate dupa deschidere este irelevant prin simbolul care figureaza la punctul 2 din anexa VII urmat de durata de utilizare (in luni si/sau ani)."

 

Semnele ce indica durata de utilizare de la deschidere sunt prevazute in anexa 2 a legii mentionate si sunt prezentate sub forma urmatoarelor desene:

   

Atunci cand cumparati un produs cosmetic, veti vedea pe cutia acestuia (tub sau alta forma pe care acesta il are) semnul disctinct din desenele de mai sus, avand in mijloc : 6M, 12M, 24M, 30M.

Acest semn se va traduce astfel: Termenul de valabilitate al acestui produs cosmetics este de de 6 luni, 12 luni, 24 luni, 30 luni etc. din momentul deschiderii produsului.

In cazul in care, din diverse motive pe cutie NU exista acest semn, nu inseamna ca produsul nu are termen de valabilitate  sau ca este expirat.

Termenele de valabilitate general acceptate pentru produsele cosmetice ar fi:

- fond de ten - 12 - 24 luni

- pudra - 24 - 36 luni

- blush/bronzant - 18 - 24 luni

- fard de pleoape - 18 - 24 luni

- lip gloss/ruj - 18 - 24 luni

- creion de ochi/ creion de buze - 18 - 24 luni

- corector - 18 - 24  luni

Modul de utilizare si conditiile de depozitare ale produselor afecteaza aceste termene de valabilitate. De aceea, este important sa tineti produsele cu capacul/dopul pus, la temperaturi moderate (nici prea scazute dar nici prea ridicate), fara a fi expuse la soare. Astfel, produsele isi vor mentine proprietatile si caracteristicile pe toata durata lor de folosire. Oricum, daca sesizati ca produsul si-a schimbat proprietatile trebuie sa evitati folosirea acestuia pentru ca va poate dauna sanatatii.

 

Prezentarea produselor

 

Incercam ca in pagina fiecarui produs, sa va aratam cu cat mai multa precizie, culoarea acestuia si modul in care este impachetat (in cutie, pe card de display sau simplu).

Sunt situatii in care, ambalajul unui produs sau chiar produsul in sine difera in functie de aria geografica careia i se adreseaza. In orice caz nu trebuie sa va uneti problema calitatii sau a originalitatii produselor din magazinul nostru.

Produsele se vor livra in ambalajul lor original care poate fi:

1. produsul in sine - in cazul in care produsul u se afla in cutie (majoritatea produselor vin ambalate mai multe bucati in cutii de carton sau tiple de plastic, sau pe standuri de plastic)

2. in cutie - in cazul in care produsul este ambalat in cutie, singur, direct de la producator.

3. pe display card - in cazul in care produsul este ambalat pe un display card (intr-un suport de carton care infoliat).Cititi si Termenii si conditiile  Colorcosmetics.ro