Blog

18 04

Gina

Un corector anticearcan iti poate fi cel mai bun prieten sau cel mai inversunat dusman. Folosirea culorii sau texturii nepotrivite a corectorului anticearcan poate strica un intreg machiaj. Daca stii cum sa iti alegi corectorul in functie de culoarea pielii si in functie de textura ei, acesta poate face minuni, ascunzand orice imperfectiune a tenului si bineinteles, cearcanele.   Iti prezint cateva mituri in legatura cu folosirea corectorului anticearcan, pentru ca tu sa stii sa alegi si sa folosesti corect acest instrument minune din trusa de machiaj.  

Mitul corector anticearcan 1

  Fondul de ten se poate folosi si ca anticearcan.  

            Adevarul:

Ar trebui sa folosesti intotdeauna un corector anticearcan special creat pentru zona ochilor, din mai multe motive, dar in special pentru ca zona ochilor este foarte sensibila. Nu toate fondurile de ten sunt testate din punct de vedere al efectelor asupra ochilor si pot irita acea zona. Un alt motiv este faptul ca aproape niciodata culoarea fondului de ten nu va putea acoperi cu succes acea zona de sub ochi, ea fiind de alta culoare fata de restul tenului..

Mitul corector anticearcan 2

  Pot folosi aceeasi nuanta de corector pentru a acoperi si cearcanele , dar si imperfectiunile tenului.  

            Adevarul:

Bine ar fi sa aveti doua nuante diferite pentru a rezolva aceste doua probleme separate. Acneea, cosurile si alte bubite sunt de obicei rosii, asa ca un corector anticearcan cu nuante galbui va neutraliza foarte bine aceste probleme. Foloseste un corector de tip crema pentru o acoperire mai generoasa, in caz ca e nevoie. Tamponeaza zona cu probleme, apasand produsul in piele. De cealalta parte, cearcanele au de obicei nuante albastrui sau gri. Incearca nuante roz sau de culoarea somonului pentru a acoperi zonele albastrui. Limiteaza-te doar la aceste zone, pentru ca pe alta zona a fetei, aceasta culoare va aparea portocalie. Daca ai tenul uscat, foloseste un concealer mai lichid.

Mitul corector anticearcan 3

  Daca aplic corectorul cu degetul, voi acoperi mai bine cearcanele.  

Adevarul:

Foloseste intotdeauna o pensula pentru corector anticearcan pentru a aplica produsul in zona de sub ochi. Pensula iti va oferi o acoperire mai generoasa si iti va permite corectarea zonei fix de sub ochi.     Voi ce secrete stiti despre aplicarea anticearcanului?